
- KAI JAPOŃSKIE NOŻE(127)
- KAI SEKI MAGOROKU RED WOOD NOŻE KUTE(12)
- KAI SHUN CLASSIC NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ(37)
- KAI WASABI BLACK NOŻE KUTE(23)
- KAI OSTRZAŁKI DO NOŻY(10)
- KAI ZESTAWY NOŻY(14)
- KAI AKCESORIA(24)
- KAI SHUN PREMIER TIM MALTZER NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ(11)
- KAI SHIHOU 3 SERIA LIMITOWANA NOŻY TYLKO 200szt(0)
- KAI SHUN PRO SHO NOŻE KUTE ZE STALI VG10(6)
- KAI SHUN NAGARE NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ(6)
- KAI PURE KOMACHI 2 NOŻE STALOWE POWLEKANE KOLOROWE(8)
- KAI JAPOŃSKIE NOŻYCZKI(57)
- GERLACH - WYPRZEDAŻ(143)
- GERLACH NOŻYCZKI(7)
- FISKARS - WYPRZEDAŻ(2)
- MODEL GERLACH(11)
Nowości
Promocje


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

SHUN DM0743 KAI JAPOŃSKI NÓŻ GOKUJO DO FILETOWANIA 15cm ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
Opis
Nóż tradycyjny do filetowania GOKUJO DM-0743
ostrze 6 cali, 15 cm, rękojeść 11,2 cm
Ostrze dwustronnie ostrzone
Nóż zapakowany w eleganckie pudełko tekturowe
Rdzeń noża z najwyższej jakości stali VG-10 (1% węgla, 1,5% kobaltu) o twardości aż 61 HRC zapewnia nadzwyczajną ostrość, pokryty w trakcie procesu wykuwania 32 warstwami (16 z każdej strony) stali o zróżnicowanej twardości. Dzięki temu ostrze uzyskuje niezbędną elastyczność.
Rękojeść wykonania jest z powlekanego drewna Pakka, połączona ze stalowym przedłużeniem ostrza na całej długości. Gładka i gęsta struktura drewna Pakka zapobiega gromadzeniu się bakterii w mikro-szczelinach, dopasowana idealnie do kształtu dłoni, zapewnia komfort krojenia.
Charakterystyczną cechą noży Shun są widoczne na nich warstwy przypominające linie papilarne i podobnie jak one są tak samo niepowtarzalne. Noże firmy KAI są niezwykle ostre i znakomicie wyważone, tworzone w oparciu o tradycję produkcji mieczy samurajskich. Są idealne do precyzyjnego cięcia nawet najcieńszych plastrów i tworzenia fantazyjnych dekoracji.
Każdy nóż Kai Shun jest dziełem sztuki, jedyny oryginalny i niepowtarzalny.